2018. október 28., vasárnap

Véleményem Az ötven árnyalat trilógiáról

Sziasztok!

Párszor már elolvastam E.L.James Ötven árnyalat trilógiáját, a Grey-t és a Sötétet is. Nekem még mindig jobban tetszik a Christian szemszögéből írt verzió és várom annak is a befejező részét.

Többszöri elolvasásra arra jutottam, hogy Christian egy hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül, onnantól kezdve, hogy megismeri Anastasia Steele-t.Sajnos Christian gyermekkora nem éppen volt a legjobb gyermekkor. Nem elég, hogy az édesanyja örömlány volt, még drogozott is...biztos volt rá oka, de sajnos ez a könyvekből nem derül ki. A gyermekkori traumák miatt valószínűleg Christian nem gondolta volna hogy őt valamikor is valaki fogja szeretni....ebben nagy szerepe volt a kamasz életét meghatározó személynek, Elena Lincoln-nak. Először Anastasia-val is az ő szadista életét szeretné tovább élni, ám Ana elhagyja, de Christian rájön, hogy szerelmes belé. Megpróbálják a kapcsolatukat jobbá tenni, ez nagy falat Christian-nak hiszen efféle kapcsolata életében nem volt. Ana életében is Christian az első férfi, de megbirkóznak a hatalmas feladattal.

A kedvenc szereplőm a történetből Grace Trevelyan-Grey, aki a kórházban dolgozik, mikor beviszik Christiant, az éhes magára maradt, szeretethiányos kisfiút. Nagyon becsülendő tett tőle, hogy pont ezt a kisfiút fogadja örökbe, hiszen neki már van egy nevelt fia, Eliot. Számomra a történetben Grace egy angyal. Mindig szeretettel néz az összes gyermekére, holott egyik sem a saját gyermeke. Christian hiába nem beszél sokáig és az érintéstől is fél, Grace nem adja fel és küzd vele, tiszteletben tartva Christian határait. Mivel a főhősünk egy alávetettjét sem mutatta a be a szüleinek, kezdenek aggódni, hogy milliárdos agglegény marad. ám mikor bemutatja Anát, Grace nem éppen jó véleménnyel van róla "aranyásónak" titulálja. Ám ezt Ana elég rendesen megcáfolja, Mia megmentése kapcsán főleg.
Mikor fültanúja lesz Grace, Ana és Mrs.Robinson" Elena beszélgetésének, ami nem éppen nyugodt hangulatú , akkor jön rá igazán mi, ki is lett a fiából a barátnője kapcsán. De itt sem csap nagy cirkuszt belőle csak nyugodtan megbeszéli a fiával a dolgokat.

Kettő szereplő van akit nagyon nem szerettem a történetben. Egyik Mia, aki ilyen elkényeztetett "plázapicsának" van bemutatva. Ahogy mindig a jótékonysági bálon is, meg mindenhol viselkedik, kirázott tőle a hideg. A másik Jack Hide,aki mint kiderül egy nevelőcsaládnál volt Christiannal. A soros fintora a könyben , hogy éppen Ana főnöke lesz az SIP-nél. Az a bosszú, amit ő képes végigcsinálni, megölni majdnem 3 embert, csak azért mert Grey-ék nem őt választották ki, katasztrófa. Már maga azok a hízelgő szavai Anának, amivel az elején viszonyul hozzá, kiakasztottak.

Összességében a könyvsorozatban nekem az tetszett a legjobban, hogy hiába ennyi erotikus tartalommal bír, mekkora fejlődésen tud keresztülmenni egy ember, ha valakit igazán szeret. Megváltozni, felhagyni egy addigi életstílussal csodálatos dolog. Ana igazi terápia volt Christian számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése